Jeg tar ikke nye klienter høsten 2020, men jeg holder gratis HypnoMeditasjoner, Healinger, Livesendinger, Webinarer og Readinger i den lukkede Facebookgruppen Hypnose og Meditasjon med Maria. Hjertelig velkommen!
Hjem Om meg Kontakt meg Blogg Tjenester Book gratis samtale Logg inn

5 ting vi angrer på at vi ikke gjorde

selvtillit Aug 25, 2020
 
Hvis du fikk vite at du skal dø om bare få dager, hvordan ville du oppsummert livet ditt?
 
Når du ligger døende og det er for sent å endre på det livet du har levd, ville du vært fornøyd med det livet du valgte å leve? Ville du følt at du har levd et liv i harmoni med hjertefølelsen? Har du hatt mot og gjort de valg om krevdes for å leve ut drømmen din? Har du gitt det beste av deg til dine nærmeste og andre?
Ikke?
Du er i så fall ikke alene, men siden du leser dette er du mest sannsynlig så heldig at du enda har tid til å gjøre endringer i livet slik at du, når den tiden kommer, skal gjøre opp status for en aller siste gang kan tenke at
"Ja, jeg har levd et godt liv i harmoni med den ekte hjertefølelsen. Jeg har fulgt drømmen og nådd de målene jeg satte meg. Jeg har delt med mine nærmeste og andre det beste jeg har i meg."
Det er ikke for sent!
 
Bonnie Ware, en australsk sykepleier, jobbet en lang periode på en palliativ avdeling og fulgte dødende den siste tiden av deres liv. Hun sørget for at pasientene hadde det så godt som mulig. Hun lyttet til hva de hadde å si mens de lå der den siste tiden de hadde igjen å leve. Hun skriver at mennesket vokser mye personlig når det blir møtt med sin egen dødelighet og skjønner at livet er på vei til å ta slutt.
Veldig ofte ble tema i samtalene med pasientene hva de angret mest på at de ikke hadde gjort mens de enda hadde tid, og fem ting gikk ofte igjen hos alle de hun snakket med:
 
1. JEG SKULLE ØNSKE JEG HADDE MOT TIL Å LEVE ET LIV I TRO MED MEG SELV
 
Dette var det de fleste angret på. Når livet er nesten over og en ser tilbake på alle de drømmene man hadde som man ikke gjorde noe med, men man levde heller det livet som ble forventet av en. De fleste hadde ikke engang fulgt noen av drømmene sine, og det hele var ens egen feil og avgjørelser en selv hadde tatt, eller ikke tatt, i livet.
 
Du kan skape deg et enklere liv. Ikke fyll det opp med masse ting og forpliktelser. Gi plass i livet ditt til å fylles med det du egentlig ønsker å gjøre.
 
2. SKULLE ØNSKE AT JEG IKKE JOBBET SÅ HARDT OG MYE
 
Dette kom ofte fra menn. De følte at de hadde gått glipp av barnas oppvekst og mye tid med sine kjæreste i livet. Flere kvinner rapportere om lignende anger, men jeg tror vi skal huske at tiden de fleste av disse levde i var en annen enn den tiden vi lever i dag. I dag er det vel ofte slik at kvinner jobber minst like mye som menn.
 
Hvis jobben er noe du har skapt selv er en del av drømmen din, så tror jeg ikke at du vil ligge på dødsleiet å angre på at du jobbet mye på samme måte som om du har ofret verdifull tid på en jobb du aldri trivdes i. Men jeg tror vi alle skal være bevisst at vi skaper en god balanse og gir tid til våre nærmeste og følger våre barn, kjære og gode venner gjennom hverdagen og det som ellers skjer. Tiden står ikke stille og venter til du en dag får bedre tid.
 
Kanskje er det slik at du ved å skape deg en enklere livsstil kan tillate deg å jobbe mindre og heller bruke mer tid på de som virkelig betyr noe for deg?
 
3. SKULLE ØNSKER JEG HADDE HATT MOT TIL Å UTTRYKKE DET JEG FØLER
 
Mange undertrykker det de føler for å skape ro og fred med de følgene at man ikke lever sitt fulle jeg. Ofte er det vel også slik at undertrykte følelser gjør at du kan bli syk.
Vi kan ikke kontrollere hvordan andre reagerer. Når du uttrykker hva du innerst inne føler, kan det riktignok hende at andre reagerer på en negativ måte. Likevel er det ofte slik at gjennom å få "ventilert" litt gjør at forholdet løftes til noe bedre, eller at dårlige forhold avsluttes. Du vinner på det uansett.
 
4. SKULLE ØNSKE AT JEG HOLDT KONTAKT MED GODE VENNER
 
Det er mange som angrer på at de ikke har gitt vennskap den tid og den oppmerksomhet som kreves. Travel livsstil og hverdag var kommet i veien for gode vennskap, og mange gode vennskap hadde dødd ut.
Alle angrer på tapte vennskap når man ligger på dødsleiet. Det er de gode menneskene man har hatt i livet som betyr noe når livet går mot slutten.
Travel hverdag og mye jobbing for å sikre det økonomiske. Alle føler selvsagt at det er viktig å sørge for en trygg økonomi, men til syvende og sist er det slik at det er de menneskelige relasjonene i livet som virkelig betyr noe.
Den døende ønsker å ha orden i økonomi, men ikke først og fremst for sin egen del. Det er for å lette situasjonen for de som sitter igjen etter ens død at økonomi blir viktig å ordne opp i. Mange er uansett for syke den siste tiden de har igjen å leve til å ordne med det økonomiske, det som virkelig betyr noe er kjærlighet og gode vennskap.
 
5. SKULLE ØNSKE AT JEG HADDE TILLAT MEG SELV Å VÆRE MER LYKKELIG
 
Dette var noen av det vanligste de døende angret på - at de ikke hadde levd og tillat seg selv å være ordentlig lykkelig. Det gikk først opp for dem på dødsleiet at lykke er et valg. Man har levd et liv fanget i vaner og andre forventninger - og det man selv trodde var riktig. En tilgjort form for lykke.
Frykten for endringer hadde stoppet en fra å leve det livet som kunne vært fylt en med ekte lykke. Frykten for hva andre måtte mene og tro.
 
Når du ligger for døden, er hva andre tenker om deg det siste du bryr deg om.
 
Det å leve er DITT valg. Det er DITT liv. Velg bevisst, klokt og ærlig. Velg å leve lykkelig!
 
 
Bronnie Ware har gitt ut boken The Five Top Regrets of the Dying - A Life Transformed by the Dearly Departing hvor hun skriver mer om de fem mest vanlige tingene vi angrer på når livet går mot slutten - det hun lærte så mye om de årene hun stelte døende på palliativ avdeling.
 
Gå ut og lev det livet du innerst inne drømmer om. Det er en grunn til at du har denne drømmen og dragningen. Du skal ikke skyve den til side.
Lev fra hjertet, lev enklere og gjør plass for det du innerst inne ønsker deg her i livet.
 
Vil helt til slutt legge til en quote jeg har skrevet og hengt opp ved siden av speilet på badet:
"If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today?"
Steve Jobs
Close

50% Ferdig

Nesten ferdig!

Fyll inn navn og e-postadresse, så kommer du på listen min!

Jeg deler tips, råd, tilbud og annet relevant innhold innen coaching, mental trening, kurs, retreats, trening og annet relevant innhold.