BLI MED I DEN LUKKEDE FB-GRUPPEN: "Hypnose og Meditasjon med Maria" Webinarer, måneseremonier, felles meditasjoner og hypnoser, readinger og mye mer!
Hjem Kontakt meg Artikler Booking samtale! Logg inn

Bli god på å holde presentasjoner? Få gode tips i disse bøkene!

boktips selvutvikling Oct 16, 2020
Kjenner du at du blir stresset før du skal holde en presentasjon? Ønsker du å bli tryggere på å snakke høyt i store forsamlinger? Uansett hvilken bransje du jobber i, får du mer ansvar eller en høyere stilling, følger det med å bli mer synlig, presentere og snakke høyt i forsamlinger.
 
 
Fake it til you become it!
Da jeg gjorde en liten research før jeg startet på dette innlegget, så jeg bl a sosialpsykolog Amy Cuddy`s TED-talk "Your body language may shape who you are" - en av de mest sette videoene på TED talk.
I en studie fra 2010 viser hun hvordan "makt-posering" - stå i en sikker positur, selv når du ikke føler det - kan påvirke testosteron- og kortisolnivået i hjernen, og at det kan ha en innvirkning på sjansen for å lykkes med det du skal gjennomføre - f. eks en presentasjon.
 
To play this video, view this post from your live site.
 
Nyere studier har slått fast at "power poses" likevel ikke har den effekten studien til Amy Cuddy hevdet, men jeg mener TED-talken hennes er verdt å se. Jeg tror mange av oss kan hente noen tips her. Om ikke forskningsresultatene holder like godt, gir hun noen gode råd som kan være fine å ta med seg når du merker at nervene tar overhånd før du skal holde en presentasjon foran en stor forsamling.
 
 
Fake it til you become it!
 
Å snakke høyt i forsamlinger er kanskje ikke noe du har trent altfor mye på. Det å stå der foran forsamlingen og ha all fokus rettet mot deg og det du skal presentere, det kan føles både overveldende og skremmende.
Heldigvis er det mulig å gjøre noe med. Ved siden av å trene på å prate høyt i forsamlinger, finnes det gode bøker du kan lese som kan hjelpe deg å bli både mer sikker på deg selv og gi deg tips til hvordan du kan bli mer overbevisende.
 
Her er 7 MUST READ-bøker som vil løfte deg noen hakk når det gjelder å gjøre gode presentasjoner:
 
 
1) For å øke selvtilliten
 
2) Gi presentasjonen litt humor
 
3) Overvinne scenefrykt
 
4) For oss som liker Apple - og også for dere andre :)
 
5) Roe nervene før en presentasjon
The Secret av Rhonda Byrne
 
6) For deg som lider av impostor syndrome ("bedragersyndromet")
 
7) Lag en perfekt, kort presentasjon
 
Nå har jeg akkurat lest ut Talk Like Ted. Gode tips til  hvordan du kan holde fengende presentasjoner!
 
Close

50% Ferdig

Nesten ferdig!

Fyll inn navn og e-postadresse, så kommer du på listen min!

Jeg deler tips, råd, tilbud og annet relevant innhold innen coaching, mental trening, kurs, retreats, trening og annet relevant innhold.